Luleås första Edcamp genomfört

Ett gäng intresserade och engagerade skolmänniskor träffades på LTU under torsdagskvällen (19/4)  för att delta i premiären av Luleås första Edcamp.  Det var personer från olika delar inom det  pedagogiska fältet, allt från lärarstudenter som är på väg ut i ”verkligheten” till verksamma lärare och verksamhetsutvecklare. Efter en kort introduktion om Edcamps syfte och hur upplägget på kvällen skulle organiseras, så började deltagarna skriva post-it-lappar med ämnen som de ville diskutera. Dessa hängdes sedan upp på vår ”grid” på whiteboardtavlan (se nedan). Deltagarna valde sedan ämne och gick till det bord som ämnet skulle diskuteras vid. Efter två pass  minglade vi och deltagarna fikade samtidigt som alla valde nya ämnen som de ville ventilera.

Samtalen vid borden hade en hög nivå och  kretsade bl a kring  kring  läxans vara eller icke vara för lärandet, hur vi kan få eleverna motiverade i lärandet, datorn som hjälpmedel i det entreprenöriella lärandet, ”flipped classroom”, men även problemställningar om hur man kan nå ett omdefinerat lärande.

Under kvällen så hade vi även igång www.todaysmeet.com/edcamplulea där vi bjöd in andra som inte var där IRL att delta och komma med frågeställningar. Några nappade på det, men vi använde även den kanalen för att skriva korta citat som vi lyssnade av vid diskussionerna. Gå in och läs mer på länken ovan.

Sammantaget var det en mycket lyckad kväll där just möjligheten att dela med sig av egna erfarenheter och funderingar genererar fler frågor och får nya infallsvinklar på problem. Genom att sätta ord på sina egna tankar och få möjlighet att mötas utvecklas man vidare och den egna professionaliteten stärks. Detta är min övertygelse.

Vi kom överens om att vi ska träffas igen till hösten och försöka locka fler att delta.

Slutligen ett stort tack till Luleå tekniska universitet och institutionen för Konst, kommunikation och lärande som bistod med lokal samt Grafit Luleå som bjöd på fikat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s